Лактоза – це білий або світло-жовтий кристалічний порошок без запаху з солодкуватим смаком (порівняно з цукром у 3 рази менш солодким). Це основний вуглець молока. Молочний цукор розчиняється у воді, піридині, етанолі, розведених водою, у чистому спирті та ефірі не розчинний. Це активний вуглевод, що входить до групи дисахаридів, до його складу входять молекули галактози та глюкози. Його густина становить 1,525 г/см³. При розщепленні лактози за участю бета-галактозидази утворюються моносахариди.
Для отримання молочного цукру використовують солодку сироватку, кислотність якої не перевищує 20°С, а кількість лактози, що міститься в ній, становить мінімум 4,5%.
Застосовується:
Для виробництва харчових продуктів, наприклад, дитячого харчування, різних видів молочних продуктів, молока, що згущує, шоколаду, кондитерських виробів, алкогольних напоїв, виробів з м'яса;
Для виготовлення продуктів, призначених для харчування спортсменів та діабетиків;
При випіканні хлібобулочних виробів, приготуванні картоплі фрі, його додавання надає гарного коричневого кольору;
В якості основи при виготовленні ароматизуючих, підсолоджують, підсилюють смак добавок виробів;
Для фармакологічних препаратів як сполучний компонент при виготовленні таблеток, жувальних лікарських форм та сиропів. З лактози виробляють живильні середовища, необхідні отримання пеніциліну;
Додається до кормів для тварин.
Ковбаси, сосиски, паштети, інші м'ясні напівфабрикати – до складу цих категорій продуктів виробники додають лактозу. У цьому випадку лактоза виступає як стабілізуючий компонент – консистенція продуктів стає одноріднішою, а термін придатності збільшується. Насолода лактози до всього пом'якшує і балансує солоний смак ковбас.
Рекомендоване дозування: для ковбас, що швидко дозрівають до 1%, для повільно дозрівають ковбас до 0,5%. У всіх інших випадках згідно з рецептурою.
Термін зберігання – 24 міс.
У упаковці 50 гр.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.