У даному розділі представлена штучна оболонка, яка в свою чергу ділиться на чотири види - це колагенова оболонка, поліамідна оболонка, фіброузна оболонка та целюлозна оболонка З усього різноманіття штучних оболонок ми постаралися представити вам найбільш найкращі та популярні з них. Основні переваги цих оболонок буде описано нижче.
Колагенова оболонка - застосовується при виробництві практично всіх видів ковбасних виробів: варено-копчених, напівкопчених, варених ковбас, шинок. Основні переваги: висока міцність та еластичність, бактеріальна чистота, натуральний зовнішній вигляд продукту, оптимальне поглинання диму та проникність при копченні, стабільність форми ковбасного виробу.
Фібровузна оболонка - ця оболонка має такі властивості, як м'якість і еластичність при використанні, що дозволяє виключити шлюб при виробництві ковбаси. Застосовуються при виробництві сирокопчених та сиров'ялених ковбас, а також при виробництві варено-копчених та напівкопчених ковбас з великими замінами м'ясної сировини. Виключають можливість появи жирових набряків та відшаровування оболонок у процесі зберігання.
Поліамідна оболонка - виготовляється з полімерної плівки.Звідси і маса можливостей для приготування не тільки сардельок, кров'яних та лівернних ковбас, а також для варених ковбас, сільців та шинкових продуктів. Її відмінна проникність і блиск оболонки забезпечують ковбасним виробам зразковий вигляд. Більше того, має такі властивості: міцність і еластичність, низьку кисневу і вологопроникність, здатність до термоусадки.
Целюлозна оболонка - виготовляються з целюлози. Не так широко використовується, проте має оптимальне поглинання диму та проникність при копченні, дуже близька до натуральної за цими параметрами.
Текстильна оболонка - ця оболонка дуже проста при використанні в домашніх умовах для будь-яких ковбасних виробів. За своїми бар'єрними властивостями наближається до поліамідної оболонки. Відмінна альтернатива натуральним оболонкам (синюгам, міхурам тощо).