Глутамат натрію – це натрієва сіль глутамінової кислоти. Іншими словами, це харчова добавка E 621, яка являє собою білий порошок, що не має смаку та запаху, який застосовують, щоб посилити смакові якості різноманітних м'ясних, рибних, молочних та інших страв. Цей особливий ефект досягається завдяки здатності глутамату натрію стимулювати смакові рецептори мови, тим самим підвищуючи їхню чутливість. Глутамат натрію використовується у виробництві сухих супів, бульйонів, продуктів швидкого приготування, чіпсів, крекерів, соусів, приправ, майонезів, кетчупів, м'ясопродуктів, консервованих морів та рибопродуктів у кількості від 0,1 до 0,5% глютамату натрію. Глютамат натрію може додаватися в продукт разом із сіллю. Дозування солі зазвичай при цьому зменшують на 10%.
Як усім відомо, сіль глутамінової кислоти є в будь-якому білку і є найпоширенішою серед амінокислот. Вона не впливає на організм, звичайно ж, якщо вживати її в розумних межах. На даний момент, у промисловості глутамат натрію виробляють із крохмалю, буряків або патоки шляхом бродіння, тому сміливо можна сказати, що ця натуральна харчова добавка. Варто зазначити, що глутамат натрію дуже добре розчинний у воді.
Глутамат натрію застосовується при виготовленні наступних м'ясопродуктів:
- Варені ковбасні вироби, сосиски та сардельки
- М'ясних хлібів
- Напівкопчених та варено-копчених ковбасних виробів
- Реструктурованих м'ясопродуктів
- Цільном'язових делікатесів
- Рубаних напівфабрикатів
- Паштетів та ліверних ковбас
Рекомендоване дозування: 5-10 гр на 1 кг м'яса чи фаршу
Термін зберігання – 36 міс.
У упаковці 100 гр.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.