Сорбат калію E202 (калієва сіль сорбінової кислоти) - це харчова добавка, яка використовується в харчовій промисловості як консервант - протигрибкова харчова добавка. Зараз сорбат калію виробляють із кісточок рослин або одержують штучним шляхом (за допомогою взаємодії сорбінової кислоти та гідроксиду калію). Е 202 є порошок або гранули білого кольору. Сорбату калію властивий гіркий присмак за відсутності запаху. При кімнатній температурі розчинність у воді дорівнює 138 г, а в 10% розчині кухонної солі - 54 г.
Добавка має такі властивості:
- пригнічує життєдіяльність цвілевих грибів та дріжджів;
- Збільшує тривалість зберігання продуктів;
- покращує якість, уповільнює окиснення.
Застосування сорбату калію у виробництві:
- ковбасних виробів, сирів, обумовлено здатністю, зупиняти розвиток та зростання цвілевих грибів.
- додаватись у тісто під час виробництва житнього хліба з метою недопущення утворення крейдяної плісняви на продукті.
- може застосовуватися як консервант соків та овочів, так як добавка має нейтральний смак.
- у кондитерських та шоколадних виробах.
Використовується для консервування кислих та пряних соусів, оскільки виявляє високі антимікробні властивості за високого ступеня кислотності.
Широке застосування сорбату калію обумовлено його нешкідливістю для організму людини в дозах, які перевищують допустимі. Його максимально допустима доза знаходиться в межах 0,1-0,2% від маси препарату в готовому вигляді.
Дозволяє запобігти появі плісняви на поверхні ковбасних батонах, які протирають бавовняним матеріалом, змоченим у 10-15% розчині сорбату калію. Обробка м'ясних продуктів може також проходити методом занурення на кілька секунд в 10-15% розчин сорбату калію.
Обробка поверхонь батонів напівкопчених ковбас концентрованим розчином сорбату калію збільшує термін зберігання без цвілі в 4 рази;
В упаковці – 50 грам.
Термін зберігання – 24 місяці у сухому, прохолодному місці.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.