Гвоздика - це ароматна пряність, яка є на кожній кухні. Ця приправа має вигляд невеликої палички темного кольору, один кінець якої нагадує квітку. Пряність полюбили за її незвичайний, насичений і гіркуватий смак, що надає незвичайного аромату різним стравам. При цьому використовувати гвоздику можна не тільки в кулінарії - дана пряність має лікувальні властивості, і при розумному вживанні допомагає впоратися з багатьма хворобами. Користь гвоздики обумовлена наявністю великої кількості вітамінів (Групи А, В, вітамін С та РР) та мікроелементів (марганець, магній, залізо, фосфор, натрій, кальцій). Також у складі присутні глікозиди, жирові та дубильні речовини, каріофілен, олеїнова кислота, евгенол.
Гвоздику закладають у м'ясні, рибні, грибні супи, другі страви, у тому числі й овочеві. При приготуванні смаженого або тушкованого м'яса, свійської птиці, фаршів, міцних м'ясних бульйонів та соусів гвоздику найчастіше використовують у поєднанні з чорним перцем. Вона служить прекрасною добавкою до страв з круп (каш, плову та ін.). Прянощі часто додаються в маринади при консервуванні ягід, фруктів, овочів, грибів, риби. Гвоздику використовують окремо або у поєднанні з іншими спеціями в солодких стравах, наприклад пуншах, мусах та ін.
Гвоздика входить до складу багатьох соусів, зокрема майонезів. Особливо гарна вона у стравах, приготованих з м'ясних субпродуктів – холодці, колодці, сільці, паштетах.
Використовується в рецептах для приготування варених ковбас, варено-копчених та сиров'ялених ковбасах.
У пакеті 25 г спеції.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.