Немає нічого простішого, ніж приготувати копчену курку. У цьому рецепті ви в цьому переконаєтесь.
Для приготування копченої курки нам потрібні такі інгредієнти:
Курка - 3кг
Вода - 4л
Поварена сіль – 440 гр
Лавровий лист - 4шт
Чорний перець горошок – 3 гр
Запашний перець горошок - 15 шт
Часник сушений – 1 ст.л
Гвоздика - 8 шт
Коріандр зерно - 1 ч.л
Майоран – 1 ч.л
Приготування:
Потрібно довести розсіл до кипіння і дати охолонути. Після чого заливаємо холодним розсолом курку і ставимо в холодильник на 2-3 доби. Потім у цьому розсолі відварюємо курку протягом 1-1,5 години до досягнення всередині температури + 67 гард Цельсія. Даємо охолонути протягом 12 годин.
Курка готова до етапу копчення.
У нашому випадку використовуємо Коптильну камеру Borniak UW-70 Експерт, також можна використовувати будь-яку іншу коптильню. Коптим приблизно 2 години за температури +75 - + 85 град Цельсія.
Приємного апетиту дорогі друзі.