Склад
- телятина м'якоть - 1,5 кг
- м'ясо індичове (стегно) - 1 кг
- м'ясо індиче (філе) - 0,5 кг
- сіль кухонна - 30 гр
- сіль нітритна - 30 гр
- суміш цукрів Кристалют - 9 гр
-перець білий мелений - 3 гр
- мускатний горіх мелений - 3 гр
- номіна мікс поліфосват - 9 гр
- вода крижана - 450 мл
Підготовка фаршу.
М'ясо нарізаємо шматками, пропускаємо через м'ясорубку із сіткою 2-3 мм. Фарш добре перемішуємо. Викладаємо шаром 1 см на дошці або тарілці і ставимо в морозильник. Охолоджуємо до +2+4С. Охолоджений фарш поміщаємо в кутер. Додаємо спеції, вливаємо крижану воду та починаємо подрібнювати. Подрібнюємо від 3 до 6 хв, не допускаючи нагрівання фаршу вище +12С. Готовий фарш має бути за консистенцією, як пюре. Готовий фарш набиваємо в свинячу череву або штучну проникну оболонку діаметром 35-45 мм. Набивання має бути середньої щільності. Формуємо сардельки завдовжки 8-10 см. Сардельки обсмажуємо у коптильні з легким димом. Обсмаження 60-90 хвилин при температурі +50+60 С. Світло-рожевий або світло-коричневий колір при сухій оболонці говорить про закінчення обсмажування. Обсмажені шпикачки варимо у воді за температури 78-82С до досягнення в центрі батончика +68-70С. Охолодити в крижаній воді і можна насолоджуватися.
Смачного!