Для приготування копченої скумбрії нам знадобляться такі інгредієнти.
Розсіл на 1 літр води:
Сіль кухонна - 120 гр
Цукор - 60 гр
Лавровий лист - 2 шт
Запашний перець - 5 шт
Перець чорний горошок – 10 шт
Гвоздика - 3 шт
Риба - 3 шт.
Этап приготовления:
Розсіл закип'ятити та дати настоятися. Коли розсіл охолоне процідити його. Скумбрію помити, але не потрошити її. Залити скумбрію розсолом та поставити під невеликий під невеликий вантаж. Потім ставимо у холодне місце на 3 доби. Після 3 днів дістаємо скумбрію і даємо стекти розсолу. Обтираємо рибу кухонним рушником. Переходимо до етапу підвішування в коптильні камери на 3 години з холодним димом. У нашому випадку використовуємо Коптильну камеру Borniak UW-70 Експерт.