Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Оновлюємо сайт для Вашого комфорту. Працюємо в штатному режимі
Наша адреса: Україна
+38(068)365-365-3 +38(066)999-851-1 Замовити дзвінок

Шинка домашня з перчиком



Рецепт Шинка домашня з перчиком.

Отже дорогі друзі поїхали!

Склад: з розрахунку на 1 кг

-свинина напівжирна 400 гр (тазостегнова частина);

-яловичина м'якоть 300 гр;

-куряче м'ясо 300 гр (стейк);

-нітритна сіль 10 гр;

-поварення сіль 10 гр;

-цукор 3 гр;

-перець чорний мелений 1 гр;

-суміш 4 перцю 1 гр;

-часник гранульований 3 гр;

-Номіно-мікс (фосфат) 2,5 гр;

-аскорбінова кислота 0,5 гр;

-вода крижана 100 мл;

Етап приготування:

Усі види м'яса зачищаємо від сухожиль і плівок.

Нарізаємо окремо кожен вид м'яса на шматочки приблизно по 100 гр і солимо сумішшю посолю з нітритної і кухонної солі з додаванням цукру.

Для свинини – 4 гр кухонної та 4 гр нітритної солі, цукру 1,2 гр. Для яловичини – 3 гр кухонної та 3 гр нітритної солі, 0,9 гр цукру. Для курячого м'яса – 3 гр кухонної та 3 гр нітритної солі, 0,9 гр цукру.

Добре вимішуємо, укладаємо в контейнер і ставимо в холодильник на 2-3 діб при температурі +2 +4°C. Бажано 1 раз на день перемішувати м'ясо для кращого посолу. Після посолу м'яса яловичину нарізаємо на шматочки 1,5 - 3 см, курку на шматочки 1,5х1,5 см, а половину свинину режим на шматочки 1,5 - 3 см, другу половину необхідно пропустити через м'ясорубку з сіткою 5-6 мм. Все м'ясо з'єднуємо і додаємо фосфат(номіно-мікс) у сухому вигляді, перемішуємо з додаванням невеликої частини крижаної води.

Додаємо спеції і частину крижаної води, що залишилася.

Добре вимішуємо, потім додаємо аскорбінову кислоту, розведену в 10 мл крижаної води (від 100 мл води) і знову добре перемішуємо. Потім прибираємо складений фарш у холодильник на 2-3 години.

Після чого дістаємо з холодильника фарш і ще раз перемішуємо та набиваємо оболонку у нашому випадку це поліамідна оболонка для ковбас діаметром 65 мм.


Потім робимо варіння у воді з

Поступовим нагріванням до 80-85°C. До досягнення всередині батону шинки 70-72°C.


Після варіння шинку потрібно остудити у крижаній воді. Потім відправляємо у холодильник бажано на 1 добу.

Приємного апетиту дорогі друзі!