Екстракт часнику - використовують для надання смаку та аромату при виготовленні широкого асортименту ковбасних виробів, кулінарних напівфабрикатів, рубаних напівфабрикатів та шашликів, соусів, маринадів та паніровок, готових рибних страв.
Екстракт часнику є весь аромат і смак часнику, витягнутий в киплячому вуглекислому газі при -37°C. Саме низька температура дозволяє отримати максимально повне лікування всіх олеорезинів і летких ароматів з прянощі. І найголовніше, за такої технології немає жодних алергенних розчинників типу ацетону, лише звичайний вуглекислий газ, що використовується у газуванні. У чистому вигляді цей екстракт дуже концентрований, тому для зручності його змішують із цукрами – декстрозою, мальтодекстрином.
Це дозування повністю відтворює концентрацію звичайної прянощі і може застосовуватися як заміна часнику 1:1, але наша рекомендація використовувати екстракт часнику в рецептах, зменшивши внесення в 2 рази.
Переваги:
1. Стабільний смак, бактеріальна чистота, зручність зберігання. Дуже зручний для швидкого приготування маринадів, розсолів для шприцювання м'яса, та ін. і виготовлення сиров'ялених ковбас.
2. Бактеріальна чистота.
Застосування:
Натуральні прянощі можуть спровокувати закисання фаршу до просолювання через те, що вони не проходять термічну обробку і сушаться в природних умовах без промивання та антибактеріальної обробки. До того ж носієм екстрактів, як ми вже згадали вище, є глюкоза. А це чудова їжа для стартових культур, які рекомендується використовувати для сиров'ялення ковбас та шинок.
Екстракт часнику застосовують не тільки для виготовлення ковбас, а також у домашній кулінарії - у розсоли та маринади при консервуванні в перші та у другі страви, при посоле риби та інше.
Термін зберігання: 24 міс. у сухому місці при температурі не вище 20 град. при вологості повітря не більше 75%.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.