Дорогі друзі раді вам представити наш рецепт М'ясного рулету, який на наш погляд приверне вашу увагу і спонукає вас спробувати зробити щось подібне, а може і щось авторське. Рулет - це за великим рахунком ваша фантазія, тому додавати інгредієнти в тій чи іншій кількості на ваш розсуд і смак. Ну що ж поїхали........!
Склад:
-Філе куряче - 1 кг;
-Яловичина (м'якоть) - 1 кг;
-Сіль кухонна -20 гр;
-Декоративна посипка (рубінова) -100 гр;
-Часник гранульований або пластівцями - за смаком - 20 гр;
-Перець чорний мелений - 4 гр;
-Томат сушений (подрібнений) – 30 гр;
-Цукор - 4 гр;
Етапи приготування.
Яловичину зачищаємо від плівок та жив. Потім нарізаємо на шматочки 2 на 2 або 3 на 3 см. Куряче філе ріжемо на шматки 5 на 5 см. Після чого виробляємо посол м'яса - кожен вид м'яса окремо за допомогою суміші посолу з розрахунку 10 гр нітритної солі на 10 гр кухонної солі і 2 гр цукру. Після відправляємо в холодильник на посол протягом 8-10 годин. Після цього дістаємо м'ясо з холодильника і подрібнюємо яловичину на м'ясорубці на середній решітці діаметром 5-6 мм. Філе курки розпускаємо на шматочки завтовшки 8-10 мм. Додаємо спеції (перець, часник) до смаку і перемішуємо. Додаємо холодної води з розрахунку 10% від маси м'яса, в даному випадку по 100 мл для яловичини та курки відповідно. Вимішуємо та залишаємо в холодильнику на 2-3 години. Готуємо колагенову плівку, тобто ріжемо на ділянки по 33-35 см. Потім вирівнюємо плівку на столі. Соком від фаршу змочуємо поверхню плівки. Наносимо рубанову посипку. Потім викладаємо яловичину, таким чином, щоб по обох краях плівки залишилося порожнє місце приблизно по 3 см з кожного боку.
На свій розсуд посипаємо яловичину рубиновою посипкою або сушеними помідорами. Варто відзначити, що в шари можна додавати й інші інгредієнти типу овочів або фруктів. Після цього викладаємо шар нарізаний курки
Беремо плівку і загортаємо плівкою усередину.
Зав'язуємо кінці рулету щільно, заздалегідь приготованою мотузкою. Потім поміщаємо рулет в еластичну сітку в нашому випадку 100 мм на 48 осередків – залежить від діаметра вашого рулету.
І відправляємо рулет на сушку при температурі 60 градусів цельсія на 50 хвилин у коптильню або духовку. Після чого робимо копчення при температурі 65-70 градусів цельсія в коптильній камері близько 40 хвилин (або другий варіант пропустити етап копчення а відразу відправляємо на варіння). Після чого здійснюємо варіння рулету (можна в духовці) або у воді в каструлі при температурі 75-80 градусів до досягнення середини рулету 70-72 градуси. Потім остудити рулет в прохолодному місці. У результаті отримуємо вишуканий рулет, представлений на фото нижче.
Приємного апетиту дорогі друзі!