Нітритна сіль – це харчова суміш кухонної солі з нітритом натрію. Являє собою дрібнокристалічний порошок, без запаху та з яскраво вираженим солоним смаком.
Застосовується для виробництва варених, сирокопчених та сиров'ялених домашніх ковбас та шинки. Для забезпечення оптимального консервуючого, що фарбує та ароматизує ефектів нітритну сіль додають у сировину якомога раніше. Основу становить чиста вакуумна сіль із вмістом NaCl хв. 99,8%, вільна від домішок важких металів, іонів, що знижують здатність м'яса. Нітрит натрію (NaNO2) становить 0,5-0,6%, внесеного за сучасною технологією. Також йдуть харчові добавки E535, проти стеження та формування брил. Нітритна сіль дозволяє пригнічувати зростання патогенних бактерій, запобігаючи появі в їжі токсинів ботулізму. У тому числі ми отримуємо активну антиокислювальну дію по відношенню до жирів, завдяки чому збільшується термін зберігання вашого виробу.
Нітритна сіль преміум класу Suprasel вироблена компанією AkzoNobel Salt Specialties (Данія) за запатентованою технологією. Це найчистіша за хімічними та мікробіологічними показниками сіль, що продаються сьогодні в Європі та Україні.
Досягається такий результат за рахунок глибокої очистки розсолів від іонів двовалентних металів кальцію, заліза, магнію, міді. Такий процес дозволяє отримати харчову вакуумну сіль високого ступеня очищення, відсутність нерозчинних речовин та стерильну чистоту. Унікальністю подальшого виробничого процесу є покриття кожного кристала натрію хлориду нітритом. Ця технологія забезпечує рівномірність розподілу нітриту незалежно від зовнішніх факторів, способів навантаження, транспортування, умов зберігання та використання. Однорідність нітритної суміші гарантується сучасними технологіями.
При дозріванні фаршу, у процесі кольороутворення та термообробки ковбас, масова частка нітриту натрію у готовому виробі зменшується. У кінцевому продукті вміст чистого нітриту натрію знижується до 5...10% від внесеної сирої фарш кількості нітритної солі. Майже весь нітрит натрію розкладається з утворенням нітрозопігментів, що надає рожевого кольору м'ясу.
Також нітритна сіль застосовується для обробки риби, вона допомагає зберегти свіжість і запобігти розвитку бактерій, гниття та окиснення. Вона також надає рибі приємного рожевого або червоного кольору.
Нітритна сіль – оптимальна та безпечна заміна харчової селітрі.
Норма внесення:
1. Для м'яса чи фаршу до 15-25 гр на 1 кг залежно від рецептури.
2. Для розсолів на 1 літр води від 85 гр до 100 гр.
Звертаємо вашу увагу, що упаковка з нашим фірмовим логотипом Пан Ковбаскін, в якій ви можете купити сіль нітритну Suprasel захищає продукт від впливу зовнішніх факторів. У нас є всі сертифікати якості. Світлозахисна фольгована алюмінієва упаковка з zip-замком і запайкою дозволяє захистити нітритну сіль і зберегти її властивості протягом тривалого терміну. Варто відзначити, що на повітрі та під дією сонячного світла нітрит натрію руйнується, а волога добре вбирається сіллю. Зрештою, нітритна сіль може втратити свої властивості.
Важливо дотримуватись рецептури та рекомендації професіоналів при використанні нітритної солі для ковбаси або інших м'ясних виробів, щоб забезпечити безпеку та якість продукту.
Термін зберігання – 36 місяців у сухому, прохолодному місці.
Виробництво Suprasel Данія.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.